Wat vond u van Overgeven of sneuvelen? Laat uw reactie achter (maximaal 2000 tekens). Uw reactie kunt u onderaan de pagina geven. Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. 
Gebruik ctrl-v om gekopieerde teksten te plakken. 

Reacties: 

Paul den Hollander: leeservaring

De roman over de Atjeh oorlog is een historisch goed onderbouwd verhaal geworden . Met zo veel geweld zou het al gauw kunnen vervelen maar het tegendeel is waar. Door de ogen van een Duitse soldaat en later in het boek in de rol van arts is het een boeiende roman geworden.

De omstandigheden in een tropisch klimaat met een weelderige natuur worden kleurrijk en levensecht omschreven.

Ook al is deze koloniale oorlog lang geleden en daardoor wellicht een verminderde aandacht voor dit onderwerp,  verdient dit boek een groot lezers publiek.

Ik vond het een boeiend boek waardoor ik mij kon verplaatsen in een stukje vergeten geschiedenis die ver achter ons ligt.

Paul den Hollander


donderdag, 15 juni 2023
Arnoud Haag: Overgeven of Sneuvelen

Geweldig boek, dit is geschiedschrijving zoals je het zelden tegenkomt, de Aceh oorlog vanuit het perspectief van een gewone soldaat. Meer dan geschiedschrijving, tegelijk een weergave van het saaie en ondankbare leven in militaire dienst in Nederlands Indie, en hoe een soldaat de Aceh oorlog beleefde. In de sfeer beschrijvingen herkende ik veel van mijn eigen ervaringen in Indonesie, ja, zo is het in ontoegankelijke gebieden, in afgelegen dorpen, en het weer terugkeren in de "beschaafde" wereld. Erg goed en boeiend, ik heb het in een adem uitgelezen.


zondag, 12 februari 2023
Powered by Phoca Guestbook

Voeg een bericht toe